Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 19:21 - Историята на мача, наречен "Затворът на Сатаната"
Автор: webwwe Категория: История   
Прочетен: 1163 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2014 19:22


image
   През 2002 г. Ерик Бишоф представя новото творение на WWE, наречено Стаята на елиминациите. До този момент феновете се радват на мачовете в метална клетка и Ад в клетка, но си нямат и на представя какво е на път да се зададе. 
image


    Стаята на елиминациите представлява съоръжение с височина 5 метра, диаметрична дължина 11 метра, тегло 10 тона и съдиржаща над 3 километра железни вериги, тежащи над 5 тона. Изграждането на тази клетка струва 250 000 долара. За сглабянето й в арената са необходими осем часа. Тези факти говорят сами за себе си, че колкото интересен е този мач за феновете, толкова ужасяващ е той за участващите в него. Описанието му показва тоталната еволюция на мачовете, заграждащи ринга от четири страни. Първият такъв е мачът в метална клетка, който огражда ринга. Вторият е Ад в клетка, който огражда ринга и пода около него, което позволява използванто на всичко налично в него. 
  image    image
   Уникалното на тази структура и на този тип мач мач като цяло е, че правилата са взаимствани от цели три типа мача - Ад в клетка, Кралски грохот, Оцеляване. По-точно мачът е взел затворения формат в клетка и използванто на всичко налично от Ад в клетка, появяването на кечистите на ринга през известно време като Кралски грохот и последователното отстраняване на кечистите един по един като мача Оцеляване.
     Правилата в този мач са следните: участват шест кечисти, като двама започват мача на ринга, а другите четирима са затворени в малки секции, които са заключени; на определено време (по принцип около 5 минути) се появява нов кечист на ринга; това продължава докато не се появят всички участници и докато не остане един победител; участник е елиминиран ако бъде туширан или се предаде, няма дисквалификации.
     Стартирайки своето съществуване, мачът става част от шоуто Raw (когато все още кечистите са сриктно разделени между шоутата) и в него участват само кечисти от това шоу и се защитава само главната титла, защитавана в това шоу. Това се променя през 2006 г., когато този тип мач присъства на турнир на ECW. Така от 2008 г. този мач официално започва да се състои на платеното шоу Без Изход, като участници и от Raw и от Smackdown взимат частие. Впоследствие турнирът е прекръстен на мача - Стаята на елиминациите, като това име е актуално и до днес. 
     Вече споменахме, че колкото е интересен мачът за феновете, толкова той е опасен за участниците в него. Не едно и две са доказателствата за тези думи. Още в първия мач в историята през 2002 г. Трите Хикса получава подуване в гърлото си, след скок върху него на Роб Ван Дам от върха на една от секциите. Също така е имало опасност от счупена китка, като Играта заявява, че всяко едно нещо в този мач може да е причинило тази контузия. През 2010 г. пък Шеймъс също претърпява контузия през 2010 г. в този тип мач.

image

     Всичките тези факти показват, че ни очаква поредния вълнуващ и същевременно брутален мач в Стаята на елиминациите. Феновете очакват със затаен дъх мача, а за шестимата участници в него... Бог да им е на помощ. Ясно е, че никой няма дапрояви милост в преследване на голямата цел - спечелване на световната титла на WWE, но именно това означава, че болката от ударите ще бъде нищо в сравнение с тази от неуспеха в мача.  Остава ни само да се въоръжим с търпение и да изчакаме още три седмици, когато ще можем отново да изживеем невероятния за едни и ужасния за други мач, наречен с право Затвора на Сатаната.

image    
     



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webwwe
Категория: Забавление
Прочетен: 957016
Постинги: 1224
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930