Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2014 19:49 - Мачът Кралски грохот - една идея по-вълнуващ от всички други
Автор: webwwe Категория: Забавление   
Прочетен: 1440 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.01.2014 12:14


 image

     3...2...1... сирената в залата изсвирва и към ринга се задава поредния кечист в битка за претендентското място за световната титла на поредната Кеч Мания. Самото появяване на часовника по време на мача и отброяването от 10 до 1 е изпълнено с интерес и въпросителни на кой е ред. През годините феновете се убедиха, че има причина за очакване, изпълнено с напрежение, тъй като не веднъж и два пъти са оставали изненадани, когато часовникът стигне 0 и се появи напълно неочаквано лице. Разбира се приятните емоции са свързани и със самия мач, където всяка година ставаме свидетели на страхотни елиминации и още по-страхотни спасявания на кечистите от елиминация. И след като набръзо споменахме кои са нещата, правещи мачът по-интересен в сравнение с другите, нека детайлно погледнем защо това е така.

Изненадващите завръщяния на кечистите

image  image

     Това се превърна в абсолютна практика през последните години. Самото усещане е наистина наелектризиращо и моментът на изненадата - пълен. Едно от най-успешните завръщания в мача Кралски грохот бе това на Джон Сина през 2008 г., когато се очакваше той да се завърне чак през пролетта. Той обаче шокира всички в Медисън Скуеър Гардън, като бе последният появил се в мача под номер 30, а след това спечели и мача. 
     Не по-различна бе ситуацията през 2010 г., когато половин година по-рано Острието трябваше да остави кеча на заден план поради контузия. Канадецът обаче успя да се възстанови също предварително, изненадвайки всички в залата, излизайки под номер 29. Острието имаше и страхотния шанс да елиминира Крис Джерико, ск ойто бе отборен шампион преди да се контузи и който го обвини за всичко след като се разбра, че поради контузията си, двамата трябва да предадат отборните титли.
     Не можем да забравим и завръщанията на звезди не след контузия, а просто защото това е мачът Краслки грохот. Такава бе ситуацията с Роб Ван Дам през 2009 г. Публиката не можеше да повярва, че чува мелодията на един от най-атлетичните състезатели, стъпвали на ринга на WWE. Макар впоследствие да се оказа, че РВД се завръща само за този мач, емоцията говореше сама за себе си.

image     image

      Подобно завръщане, но не само за този мач направи и Букър Ти през 2011 г. След близо четири години пауза, шесткратния световен шампион направи сензационно завръщане в най-големия в историята мач Кралски грохот, в който взеха участие четиридесет души. Букър зарадва всички със своето Спинаруни и Ножичния ритник, но след това бе елиминиран, След това той остана на работа като коментатор в шоуто Smackdown, а впоследствие стана и главен мениджър на шоуто. Заврръщането му на Кралски грохот обаче със сигурност ще се помни дълго.
     Не може да се забрави и завръщането на Крис Джерико миналата година, когато той, подобно на Острието, имаше шанс да се изправи на ринга срещу най-големия си враг в онзи момент Долф Зиглър.

Завръщанията на легендите

image     image

      На тази тема можем да си говорим с часове. Участието на истинските легенди в бранша в този мач също стана неизменна част от шоуто. Всеки помни 2001 г. не смао с уникалните единадесет елиминирани кечисти от Кейн, но и заради завръщането на един от най-дълго задържалия се интерконтинентален шампион в историята - Хонкитонк мен. Макар собствената му китара да бе разбита в главата му, пеенето и танцуването му на ринга върна висчки назад във времето, когато той го правеше всяка седмица сякаш по задължение.
     Силно усещане изпитаха всички отново през 2011 г., когато Дизел се завърна, за да разтърси залата. Макар годините и контузиите си, Дизел направи истинско шоу, като набързо разхвърля всички на ринга и показа, че винаги ще си остане онзи опасен боец, който всички са свикнали да виждат от пиковите му години в WWE и WCW.

image      image

     2008 г. също бе една от най-запомнящите се със завръщанията на някои от най-големите легенди на кеча в Медисън Скуеър Гардън.  Едва ли някой си е представял, че през тази година на ринга един срещу друг ще види Роуди Пайпър и Джими Снука, но това бе факт. Един след друг двамата се появиха на ринга за радост на хилядите в залата. Макар мнозина да си мислеха, че виждайки се на ринга това ще е една добра среща смежду тях, двамата се вкопчиха един в друг, показавайки на всички в залата (за тяхна изненада и удоволствие), че годините може да са ги състарили, но не са изкоренили от тях желанието и духа за битка и победа).
     Не по-различна бе ситуацията през 2002 г., когато на елиминационния мач прозвуча музиката на Г-н Перфектен. Бащата на натоящата звезда в WWE Къртис Аксел, се появи на ринга точно в момента, в който там бяха Стив Остин и Трите Хикса, но това не му попречи да покаже най-доброто от себе си, като в крайна сметка се добра до последните четирима, останали в мача, преди да бъде елиминиран от Кърт Енгъл. Участието на Кърт Хенинг в мача обаче бе също един неповорим момент за феновете, който е поредното доказателство за магията на този мач.

Елиминирането на кечистите в мача

image   image

    Възможността да се еилиминра един кечист от мача е само една - изхвърляне над третото вуже. Това обаче може да стане по толкова многобройни начини, че сигурно не могат да се кажат с точност. През годините станахме свидители на страхотни елиминации, част от които бяха и случайни, но все пак се записва в архива. Една незабравима елиминация е тази на Ренди Савидж от Йокозуна в мача от 1993 г., когто Савидж бе легнал върху японеца на ринга, а той го хвърли от легнало положение над третото въже и спечели мача.
     Победите на Крис Беноа и Скалата също няма да бъдат забравени. В идентична ситуация, и двамата трябваше да елиминират Грамадата, за да спечелят. Той направи идентична грешка и в двата мача, повдигайки високо опонентите си в опит да и изхвърли от ринга, но и двамата успяха да контрират, като постепенно изваждаха грамаданеца от ринга до момента, в който го елиминират.

image    image
     Едва ли лесно ще се забрави и победата на Джон Сина в мача от 2008 г., когато на финала останаха той и Трите Хикса. След неуспешен опит за Педигрий от Играта, Сина контрира опонента си, като го качи на раменете и го прехвърли над третото въже, прилагайки му коронната си хватка Ей Ей.
     В една класическа елиминация, отпадналият вече от мача Хълк Хоуган реши да си върне на изхвърлилия го Сид Джъстис, като хвана ръката му и започна да го дърпа извън ринга. В това време другия останал в мача Рик Флеър го хвана за краката и успя да го изхвърли, като така Детето на природата спечели първата си световна титла на WWE. Начинът по който я спечели обаче е още един момент, запечатан във вечността на серията мачове Кралски грохот.
На ръба на остраняването

image    image
     
Не веднъж или два пъти кечист е изглеждал обречен и елиминирането му от мача е било въпрос на секунди. Точно в този момент обаче всички в залата остават шокирани от начина, по който макар и извън ринга, те успяват да измислят начин, по който краката им да не докоснат пода и да останат в мача. Един от първите такива примери бе Джон Морисън, който бе силно избътан извън ринга, с цел да няма начин да се хване за някое от въжетата. Силното избутване обаче все пак му помогна, след като той успя да се хване за предпазната стена в стил Спайдърмен, след което да се покатери на нея и да започне да ходи като акробат в цирка до момента, в който стигна до стълбите до ринга и чрез тях се върна в мача.
     Един от тругите големи примери в това отношение е Кофи Кингстън. Ганаецът не веднъж е изпадал в подобни ситуации, като в един от случаите, падайки от ринга, закрепи краката си на най-долното въже, а ръцете му опряха в пода. След като Миз избута краката му, Кофи остана на ръце и започна да се придвижва към стилбите до ринга, където подпря краката си, след което се върна успешно на ринга. Подобна ситуация Кингстън изживя отново, лсед като, подобно на Морисън, бе силно избутан от ринга, но се озова на коментаторската маса. Там той взе столът на Джей Би Ел, стъпи на него и с леки подскоци стигна до ринга. Макар да бе елиминиран веднага след това този миг също намира място сред най-шокиращите момент, в които кечист е на косъм от отстраняването, но остава в мача. 
image    image
 
   В подобна ситуация е изпадал и Рей Мистерио. През 2009 г. мексиканецът е изхвърлен от ринга, но с помощтта на легналите до ринга вече отстранени кечисти, Рей успява да запази равновесие, като стъпвайки по гърбовете им стига до ринга и се връща обратно в мача.
    може би най-сензационния момент от този тип е през същата година, когато Грамадата е от външната страна на ринга и получава ритник в лицето от Гробаря. Зашеметен той тръгва да пада от ринга, но в последния момент се хваща за най-горното въже и така краката му остават във въздуха. След това Грамадата усяпва да се набере на горе и да се шмугне на ринга под най-долното въже за учудване на всички, след което той получи овации от феновете за усилието да остане в мача.
Екстремните моменти

image    image

     Макар мачът да предполага чиста битка, не са рядкост случаите, когато на ринга се използват и допълнителни предмети, които са в помощ. Изплзването на столове, маси, китара (както споменахме), и дори... резачка са неща, които феновете вече са виждали. Включването им в мачовете с участието на толкова много хора гарантира още по-голям интерес и интрига, задавайки си въпроса кой ще отнесе стол в главата или кой ще бъде тръшнат върху маса.

Участието на жените и коментаторите

image     image

     След като вече споменахме за бруталността в мачовете е време и да обърнем внимание на участието на нежния пол в тези мачове и на невинните в сравнение с кечистите коментатори. След като Чайна става първата жена, взела участие в мача Кралски грохот, феновете винаги си задават въпроса дали всяка следваща година няма да има подобни изненади. Чайна повтаря участието си още веднъж, като дори успява да запише елиминации.
     Второто участие на жена е през 2010 г., когато Бет Финъкс най-сензационно се появява на ригна в може би най-неподходящия момент - когато на ринга е Великия Кали. Джентълменски индиеца се опитва нежно да извади Бет от ринга, но тя решава да се възползва от това, като се нахвърля нс Кали с целува, като през това време успява да го прехвърли през въжетата и да го елиминира. Публиката е в екстаз, невярваща на случилото се, като този момент остава исторически за турнира и елиминационния мач.

image   image

     Запомнящо се ще бъде и участието в мача на една от най-грамадните дами в кеча - Карма. През 2011 г. тя направи своето запомнящо се участие на турнира, като дори успя да елиминира един кечист. В същата година участие взе и Майкъл Коул, както и другите двама коментатори Букър Ти и Джери Лоуър - Краля. Разликата бе там, че другитее двама са бивши кечисти, докато Коул е само коментатор. Той се наслаждаваше на момента, но тогава прозвуча музиката именно на Карма, която накара Коул да направи опит за самоелиминиране, като прескочи сам третото въже, но не слезна от ринга. В този момент другите двама коментатори Джери Лоуър и Букър Ти, които бяха елиминирани, издърпаха Коул от ринга, като прекратиха участието му за радост на повечето хора в залата. 

Неочакваните победители

image    image

     Това е неизменна част от възможните опции за край на този мач. Макар в много голям процент от случаите победителят да е заслужил победата си и да е очакван от феновете, то понякога стават и изненади. Така например през 1999 г. големият фаворит на всички Стив Остин опровергава очакванията и стига до края. В същото време обаче Винс МакМеън, който е участин в мача, но е седнал до коментаторите, се връща на ринга и елиминира в гръб Тексаската гръмяща змия. Това води до пълен шок за всички фенове, които не вярват на очите си.
     Макар и по съвсем честен начин, победата на Рей Мистерио изумява целия свят. Излезнал под номер две (също като МакМеън), той успява да се задържи над час на ринга, за да спечели мачът кралски грохот. Тогава Мистерио получава прякора най-големия малък човек. 

image     image

     Победата на Алберто Дел Рио също изумява всички. Мексиканецът е част от компанията едва година и половина и все още не е спечелил нито един трофей. Въпреки всичко Дел Рио успява да спечели най-големия в историята мач Кралски грохот през 2011 г., в който участват четиридесет кечисти. След това кариерата му потръгва нагоре и днес той е вече четирикратен световен шампион и носител на договора в куфарчето и днес никой не се съмнява, че може да постигне всичко. В онзи момент обаче, това бе изненада за всички, което потвърди, че в този мач всичко е възможно.
       Малко по-различно бе положението, когато Шеймъс спечели. Ирландеца бе постигнал немалко успехи, като вече бе печелил два пъти титлата на WWE. Въпреки всичко не бе поставян сред фаворитите в мача през 2012 г. Още по-малки смятаха че са шансовете му, когато остана на ринга с Крис Джерико. Келтския войн обаче успя да изкара Джерико от ринга, а след това да му нанесе своя любим Алпийски ритник, с което да хвърли голямата бомба, печелейки мача Кралски грохот, а след това да шокира и целия свят, печелейки световната титла на Кеч мания 28 от Даниел Браян за невероятните осемнадесет секунди.

Триумфа на големите любимци

image    image

     На пръв поглед радостта от победата в този мач не се отличава по нещо различно от другите. Всъщност не е така, тъй като всеки е наясно, че такава победа се постига веднъж в живота и остава вечен спомен. Самото значение на победата е допълнителен фактор, за да се изживее моментът напълно - гарантирано място за титлата на WWE на Кеч мания. В момента, в който победителя посочи логото на най-големия турнир за годината всеки осъзнава на какъв значителен момент е свидетел и осъзнава, че този мач наистина крие нещо магично и различно от всички останали.

image     image



  Е, тези факти говорят повече от всичко. Очаквани поредният вълнуващ елиминационен мач Кралски грохот. Това което ни остава е да се насладим на поредното страхотно представяне на звездите, борещи се за място на голямата сцена - Кеч мания. Ако има нужда от повече аргументиране, следете архивните публикации с изминалите вече мачове през годините. Сега ни остава единствено да започнем обратно отброяване. 3...2...1... И нека се приготвим за грохот!




 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webwwe
Категория: Забавление
Прочетен: 952633
Постинги: 1224
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930