Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2014 23:55 - Турнирът Отплата 2014 и това, което може да ни поднесе той
Автор: webwwe Категория: Забавление   
Прочетен: 1650 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2014 23:57


image
     Броени дни ни делят до тазгодишното издание на платеното шоу Отлпата. Макар да остава още едно седмично шоу, преди провеждането му, вече е ясно, че той ще ни предложи моменти, които феновете едва ли са виждали. Много са очакванията за това как ще се развият най-заплетените и интригуващи мачове. Ето част от идеите за това кое е уникалното на този турнир тази година и какво да очакваме от мачовете.


Къде е мачът за свеотвната титла?

image

     Това със сигурност е прецедент. Никога до сега не се е излъчвало платено шоу без да се знае мачът за световната титла. Този път обаче всичко е различно, защото всичко около този мач ще се реши в последния момент, когато Даниел Браян направи избор дали ще излезне да защитава световната титла на WWE, макар цената за това е да уволнят съпругата му Бри Белла или ще я предаде. Това обаче води след себе си още въпроси. Ако Браян се откажа от титлата кои ще са претендентите? Не че това не е въпрос, който стои на дневен ред дори и кеичста на 2013 г. да защитава троея си, но тогава сякаш изглежда по-ясно и логично това да е Кейн. При овакантена титла претендентите стават двама и ако единият е Кейн, то за другия няма никакви сигнали и подсказки кой би могъл да бъде. Разбира се голяма част от феновете на кеча се надяват да видят един от любимците си да се бие на ринга, макар че от както стана шампион до сега Браян не може да блесне с изявите си и някак остана в сенките на другите вражди.
    Така или иначе при всякаква развръзка подобна случка е прецендент. Като причина можем да изтъкнем факта, че до миналата година имаше две главни титли и така при незащита на едната можеше да се компенсира с другата (примери Оцеляване 2006 - Батиста е световен шампион и участва в традиционния елиминационен мач за турнира, Маси, стълби и столове 2012 - Си Ем Пънк е шампион на WWE но се контузва и пропуска турнира, Екстремни правила 2013 - Долф Зиглър е световен шампион, но също е контузен и проспуска турнира). Е сега титлата е само една и евентуална контузия може да доведе до две неща - сигурен нов шампион или пълна мистерия до провеждането на мача за титлата, както е в слуач. Дано е за добро.

Еволюция и Щит - втори дубъл

image

     Двата отбора започнаха яроста битка, която се води вече над месец. Тя премина в ожесточена война и първата схватка между двата отбора завурши с победа за Щит. Макар мачът да се състоя на турнира Екстремни правила, мачът бе регулярен. Този път това не е така. Време е за елиминационен мач от типа Мач без задръжки. Всички започват да си представят как наркая един срещу друг остават Роман Рейнс и Трите Хикса, но и останалите комбинации не са лоши.
     Враждата се очаква да продължи, тъй като е в полза и за шестимата кечисти. От една страна Щит продължават да затвърждават реномето си на страхотен отбор, а съпоставянето им с легендарна формация като Еволюция ги издига още повече. От друга страна сформирането на Еволюция позволо на Трите Хикса да се завърне като кечист и лидер на ринга (не само в управлението на компанията), а за Ренди Ортън и Батиста това е добър начин да поддържат високо ниво в компанията, макар да се вижда явно, че започва да се дава път на нови кечисти. Така в този мач всичко е възможно, но едно е почти ясно - едва ли ще е последен.
    Най-интересният факт е, че трите Хикса за шръв път ще участва в три поредни платени шоута след 2010 г. Преди четири години Играта направи нещо подобно. Това може само да радва по-старите фенове на кеча. И защо може би е ред Еволюция да спечелят? Откакто Трите Хикса зашчна активна битка по турнирите той записа вече две загуби. И сега идва трета - не, това не е в негов стил.

"Той има целия свят в ръцете си..."

image

     Този текст стана един от най-припяваните в компанията. Л"бимата песен на Брей Уайът вече е съпровождана от голяма част от публиката в залите, където се провеждат седмичните шоута. Време е за трета схватка между Брей Уайът и Джон Сина.
     След калсическия мач на Кеч мания 30, мачът в стоманена клетка на Екстремни правила, сега е ред за мач от типа Последния останал на крака. За разлика от враждата между Щит и Еволюция, тук може би историята отива към края си, тъй като вече се проточи предостатъчно. Активността и започна по пътя към Кеч мания, но първите наченки за вражда бяха на турнира Кралски грохот, когато Семейство Уайът попречиха на Сина да спечели световната титла на WWE срещу Ренди Ортън. Ситуацията се повтори и на следващото платено шоу - Стаята на елиминациите. Това прави вече над четири месеца вражда. Изглежда, че всеки устоява на своите принципи и несе подава на изкушенията от противникова страна. Това си пролича и от победите за всеки по една до сега.
     Е, сега някой ще вземе превес и той може би ще е окончателен. Остава въпросът какво ще стане след това? При победа на Сина всеки ще се зачуди накъде ще потегли Уайът и коя ще е новата му жертва, а също така как ще подходи към нея. При загуба на Сина обаче интересът ще е много голям. Дали Лидерът на синацията ще стане член на семействтото, подобно на Даниел Браян в началото на годината (представете си само Сина с брада и гащеризон...) или това ще бъде урок за доминацията на Брей Уайът и компания. Не е изключена възможността с цел да спечели, Сина да обърне страната на монетата и да се превърне в един лош герой, което все пак остава малко вероятно. Много вероятно е да видим край на развръзката тази Неделя, а след това и последствията след всичкото това говорене, плашене с деца, болечени в роби и пеещи странно и думи за непреклонността.

Защитата на титли

image

     Бяха обявени и дежурните защити на второстепенни титли. Интерконтиненталният шампион Уейд барет, шампионът на щатите Шеймъс и шампионката на дивите Пейдж ще защитават трофеите си съответно срещу Роб Ван Дам, Шеймъс и Сезаро. На пръв поглед и трите мача будят интерес, макар двете мъжки двойки опоненти да се срещаха напоследък доста често на ринга. Е, това важи и за двете дами, но благодарение на щурото поведение на Алиша Фокс, тя събуди малко повече интерес около себе си, като напомни, че и тя е част от дивите в компанията. Шеймъс срещу  Сезаро се превърна в ежеседмична битка, подобна на тази на ирландеца с Крисчън по пътя към Кеч мания. Малко по-заплетен изглежда мачът за интерконтиненталната титла. Не трябва да се збаравч, че англичанинът победи именно Ван Дам, за да стане претендент номер едно за титлата миналия месец, така че и това е една прясна вражда, но не колкото останалите две.
     И колкото и любопитни да излеждат мачовете не трябва да се забравя един факт - и тримата шампиониспечелиха титлите неотдавна. Първо бе Пейдж вечерта след Кеч мания 30, на Екстремни правила барет завюва интерконтиненталната титла, а 24 ч. по-ксно Шеймъс стана шампион на щатите. И с оглед тенденцията в последно време да наблюдаваме дълги престои на шампионите като такива, то едва ли ще видим смяна на някой о тях. Е, все пак това е WWe - винаги са пълни с изненади, така че защо не една от тях да не е в мачовете за тези титли. Всъщност едва ли точно тук ще предвидят изненадата, след като защитата на най-важната титла в компанията е обвита в непрогледна мъгла.

Какво още?

image

     Вече са чсни шест мача, като един от тях ще бъде откриващ и няма да залегне в официалните мачове, предавани по телевизията. С мача за световната титла на WWE те отново стават шест. Въпросът е обаче какво още може да се добави към програмата. 
     В последните години се свикна нееднократно да се правят мачове в самия ден на турнира, с цел да има нещо изненадващо, което хората не са очаквали. тук има доста очаквания, но по-скоро въпросът е дали ще бъдат опровергани те. Няма как да не започнем  нашият представител в кеча (макар да го представят като боец на Русия) Русев. Нашенецът спечели на миналото платено шоу и то в хандикап мач. Сега сякаш започна заформяне на вражда с Биг И, което изглежда много интересно. И двамата са габаритни кечисти и са много подвижни. Със сигурност това ще е едно много добро изпитание за българина, а за Биг И - не лош начин отново да се върне на турнирите, след като загъбата на интерконтиненталната титла понижи нивото и участията му драстично.
     Още една звезда, появила се наскоро очаква своята изява на турнир. Става въпрос за Адам Роуз, който от първия си ден в компанията започна вражда с Джак Суагър. Всички очакваха и срещу него да е дебютния му мач, но деймиън Сендау иззе ролята на "Истинския американец". Въпреки това спорът между двамата едва ли ще остане нерешен и може би това ще стане именно на турнира в Неделя. Не го пропускайте.


 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webwwe
Категория: Забавление
Прочетен: 952664
Постинги: 1224
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930