Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 13:46 - Незабравими моменти от мачовете на турнира Кралски грохот
Автор: webwwe Категория: Забавление   
Прочетен: 1344 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.01.2014 13:47


    Нямаimage спор, че елиминационният мач кралски грохот е най-очакваният мач на предстоящия едноименен турнир. Той винаги се свързва с много изненади, завръщания, неочакван поедител и страхотни умения, показани от кечистите. Въпреки всичко не трябва да се забравя, че на турнира се изигрват и още няколко мача, както за двете световни титли (сега вече ще е само една), така и други мачове, било от за някоя второстепенна титла или не.тези мачове също са оставили своя белег и спомен за зрителите. Ето някои от по-запомнящите се моменти в мачовете на турнира Кралски грохот, изключвайки елиминационния мач.
Коуди Роудс дисквалифицира Ренди Ортън след намеса в мача му

image

     Едва ли в това заглавие се открива нещо ново за кеча. Намеси, които костват на някой важен мач или пък прецакване с цел да се издигнеш в очите на другите или просто да направиш мръсно на друг кечист. В случая обаче това не е просто дисквалификация, направена от един кечист, за да прецака друг. В началото на 2010 г. двамата посочени в заглавието плюс Тед ДиБиаси са в една група, наречена от ортън Наследниците - група, в която членуват деца на бивши кечисти и легенди в WWE. Групата започва своето съществуване година по-рано и успява да се докаже като много успешна, след като Ренди Ортън успява да спечели два пъти титлата на WWE през 2009 г. Постепенно обаче нещата започват да вървят лошо и да възникват конфликти между партньорите.
    Началото на края на групата е дадено именно на турнира Кралски грохот, където Ортън се изправя срещу шампиона на WWE Шеймъс. Коуди Роудс, който стои до ринга в подкрепа на своя лидер напада нелогично и безпричнно изтощения Шеймъс, като това коства победата на Ортън в мача. След това Роудс се опитва да даде обяснение, но Ортън и не иска да чуе и напада с няколко удара в лицето своя т.нар. ученик. На ринга излиза и Тед ДиБиаси с цел да успокои страстите, но и той усеща гнева на Ортън с няколко удара.  След като не успяват да изгладят взаимоотношенията си в следващите седмици се стига до сблъсък между тримата на Кеч мания 26, в който Ортън печели тройния мач и с това се слага край на партньорството и отбора между тримата. 

Мат Харди предава брат си Джеф

image

     След като месец по-рано е сбъднал мечтата си и е станал шампион на WWE, Джеф харди трябва да защити титлата си на турнира Кралски грохот срещу човека, от който я спечели - Острието. Джеф започва годината по най-добрия начин - като шампион, рамо до рамо с брат си, който също е на върха, спечелвайки титлата на ECW. малко след това обаче, Мат Харди изхубва своята титла и Джеф остава единствения член от семейството, останал с титла. Седмица след седмица започват да се случват злополуки с Джеф Харди - пожар в къщата му, катастрофа, пиротехниката в залата по време на шоуто Smackdown гръмва в лицето му. Харди е наясно, че Острието иска да го докара до предела му и да вземе психологическо предимство в мача помежду им.
  Точно преди неговото начало Вики Гереро обявява, че мчът ще е без дисквалификации. Това помага на Джеф, който с помощта на брат си подготвят да нанесат на Острието удар по главата с два стола. Точно в този момент немислимото се случва, като Мат се обръща към Джеф със стола в ръка и му нанася тежък удар в главата. Това коства титлата на по-малкия брат, като дава началото на нова вражда между братята, завършила с три мача - на Кеч мания 25, в шоуто Smackdown и на турнира Екстрамни правила. Предателството на Мат на турнира Кралски грохот обаче остава като един от незабравимите спомени на турнира.

Джон Сина побеждава непобедения Умага

image

След дебщта си през 2006 г. Умага започва да налага тотална доминация, като се очертава като една непреодолима крепост за всеки, изправил се на пътя му. Седмица след седмица самоанеца доказва, че заслужава мач за най-голямото отличие в компанията - титлата на WWE. Така се стига до началото на 2007 г., когато той получава мач за титлата срещу шампиона Джон Сина, който Умага губи, като Сина има немалка доза шанс. Това разярява самоанеца и мениджъра му Армандо Естрада и те настояват за нов мач. Главния мениджър на raw Джонатан Коучман се съгласява да даде втори шанс на претендента, тъй като в това време е във вражда със Сина и иска да го види детрониран, а Умага е най-добрата възможност това да се случи.
Така се стига до втория мач на турнира Кралски грохот. Мачът е без дисквалификации, което не помага особено много на Сина, макар да използва всичко налично около ринга. Той дори не успява да задържи на раменете си Умага, за да му направи Ей Ей, като два пъти по ред си пада на главата. Когато сякаш всичко изглежда предначертано и Сина е изтощен до краен предел, някак си той успява най-накрая да направи Ей Ей на опонента си, а след това да го заключи в хвата ти си за предаване Ес Ти Еф, като вместо ръцете си около врана на Умага, шампиона изпозва откаченото от обтегача въже на ринга. Това води до изпадане в безсъзнание на самоанеца, което кара съдията да даде край на мача и да отсъди победа за Сина. Макар да не е бил туширан или да се е предал, победата дава страхотен скок в кариерата на Сина, като започващата година е една от най-силните му като шампион в кариерата му.

Острието над правилата отново

image

     През 2011 г., в последните си месеци преди да се оттегли от ринга, Острието имаше една от ай-интересните вражди в историята на Smackdown. Всичко започна с победа на Долф Зиглър, която му даде правото да се изправи срещу световния шампион в тежка категория на турнира Кралски грохот. Поради стеклите се обстоятелства, ременния мениджър на шоуто Вики Гереро решава да удари сериозно рамо на приятеля си, като започва всяка седмица да обявява мач между Зиглър и Острието за титлата. Във всеки един от тях Острието успява да спечели, което кара Гереро още повече да помогне на гаджето си, като за мача за титлата на Кралски грохот обявява, че ако Острието използва Копие ще бъде дисквалифициран и титлата му ще бъде отнета. Въпреки наказанието Острието се възползва от факта, че съдията е повален от случаен удар и успява да нанесе своето любимо Копие на Зъглър, с което да спечели мача и да запази титлата. Този момент остава също незабравим, особено след страхотната реакция в залата, а със сигурност и на много зрители пред телевизорите.

Безизходното положение на Шон Майкълс и супер ритници за всички

image  image

    През 2009 г. Шон майкълс е притиснат в ъгъла от Джей Би Ел, който заявява, че може да му помогне в тежкото финансово състояние, в което се намира, ако му стане личен слуга. Майкълс се съгласява като започва да помага в мачовете на Брадшоу. Това го довежда до мач за титлата срещу Джон Сина на турнира Кралски грохот. Майкълс е до ринга и е готов да се намеси в полза на Джей Би Ел при необходимост. Този момент на стъпва и Майкълс се озовава на ринга до падналия в безсъзнание съдия. Когато всички очакват Сърцеразбивача да атакува Сина, той изненадващу нанася своя ритник в брадичката на Брадшоу, което докарва до екстаз публиката. Мигновено след това обаче и Сина получава същия ритник, което оставя и двамата в безсъзнание на пода. Преди да се оттегли от ринга обаче, Майкълс поставя ръката на Джей Би Ел върху тялото на Сина, но докато съдията отброи три, Сина се повдига, а в последствие спечелва и мача. Проблемите между Джей Би Ел и Шон Майкълс се задълбочават след тази вечер, но момента на двата ритника за опонентите остава като един страхотен момент за феновете. 
 










Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webwwe
Категория: Забавление
Прочетен: 957354
Постинги: 1224
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930