Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2013 14:47 - Най-паметните моменти в WWE през годината
Автор: webwwe Категория: Забавление   
Прочетен: 1477 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.12.2013 15:18


     2013 година ни донесе много незабравими моменти в седмичните и платените шоута на WWE. Със сигурност всеки фен индивидуално си прави преценка за своите най-незабравими мигове, но нека като цяло погледнем тези, за които бяха общоприети за най-запомнящи се през годината.
     Без съмнение един отнай-незабравимите моменти, тръгвайки по хронологичен ред, е завръщането на Крис Джерико на турнира Кралски грохот в едноименния на платеното шоу мач. Джерико се завърна, след като през Август 2011 г. заложи на карта договора си в мач срещу Долф Зиглър. Първият безспорен шампион в историята се появи в мача под номер две, а публиката бе допълнително ентусиазирана, тъй като под номер едно на ринга бе излезнал именно Долф Зиглър. Престоя на Джерико не бе много дълъг в предаванията на WWE, защото замина на турне с бандата си Фози. Дали и на идния турнир Кралски грохот няма да се повтори изненадата - предстои да разберем.
     Продължавайки в същия ред стигаме до друго, още по-изненадващо завръщане. След турнира Кралски грохот, шампиона на WWE Си Ем Пънк и агента му Пол Хеймън бяха обвинени, че са използвали формацията Щит на помощ в мача на Пънк срещу Скалата на платеното шоу Кралски грохот. Последствията бяха уволнение за Хеймън. В момента, в който Винс МакМеън бе готов да изрече думите "Уволнен си!" най-изненадващо прозвуча музиката на другия клиент на хеймън - Брок Леснар. Той влезна в ринга и макар  да бе предупреден от МакМеън да внимава какво прави, за да няма последствия, Леснар хвана на раменете си шефа и му направи Еф Файв пред невярващите на очите си фенове.

image

     Не след дълго направеното от Леснар имаше своите последствия. Макар и контузен, Винс МакМеън предизвика Пол хеймън на мач. Хеймън се опита да използва патериците, с които шефа на WWE ходеше, за да го нарани, но картинката се обърна. И точно когато всички очакваха Хеймън да си получи заслуженото, отново прозвуча музиката на Леснар. Тогава на всички им стана ясно, че на Винс положението въобще не е розово, най-сензационно на ринга се появи трите Хикса, който също като Крис Джерико от Август 2011 г. бе извън ринга след като именно Леснар счупи ръката му в мач между тях на Летен трус. Под овациите на публиката, зетът на Винс МакМеън създаде още един незабравим момент за тази година. Развръзката между Трите Хикса и Леснар приключи с два мача - на Кеч Мания 29 и на Екстремни правила няколко седмици по-късно.
     Няма как да подминем и събитието на годината в WWE - Кеч Мания. Този турнир винаги оставя спомени във феновете. И този път не се различаваше, като със сигурност един мач няма да бъде забравен скоро - Скалата срещу Джон Сина. Макар според много хора втори мач между тези двамата да бе излишен, този път това не бе просто мач на поколенията или мач между две лица на компанията пт два отделни периода. Този път залогът бе титлата на WWE. Джон Сина бе пределно мотивиран да поправи грешките си, които му костваха победата една година по-рано на Кеч Мания 28. За разлика от предишния път, сега мачът не бе планиран, а се получи след като Скалата надви Си Ем Пънк в мач за титлата на турнира Кралски грохот, а същата вечер Сина спечели едноименния мач на същото платено шоу. Този път четиринадесеткратния световен шампион (тогава още с дванадесет титли) показа, че си е взел поука и успя да спечели. И макар критиките за втори мач между тях, двамата създадоха спектакъл, а спечелената титла от Сина в този мач едва ли ще бъде забравена от него или от феновете скоро.

image

     Малко след това събитие в седмичното шоу Smackdown завърналия се на ринга Гробаря се зиправи на ринга срещу Дийн Амброуз от Щит. Със сигурност за набиращия все още скорост Амброуз това може би е най-голямото му постижение в кариерата до този момент. В мача не се случи нищо необичайно като Мъртвеца победи чрез предаване. това, което няма да бъде забравено е случката след мача. Другите двама членове на Щит - Сет Ролинс и Дийн Амброуз нападнаха Гробаря заедно с Амброуз. Битката се пренесе извън ринга, като всичко свърши с тройна бомба за Гробаря върху коментаторската маса. След тази случка Феномена не се появи повече на ринга до този момент, като дори се спомена, че мачът му с Амброуз е бил последен в кариерата му. Това прави още по-силен и запомнящ се този миг.
     Вълната от завърнали се кечисти през тази година продължи на турнира Пари в банката, където се завърна една истинска легенда на кеча - Роб Ван Дам. Завръщането му бе обявено четири седмици по-рано на предходния турнир Разплата. От тогава всички тръпнеха в очакване да видят своя любимец отново на ринга. РВД се завърна в главния мач на турнира срещу Ренди Ортън, Си Ем Пънк, Даниел Браян, Крисчън и Шеймъс в спор за куфарчето с договор, гарантиращ мач за титлата на WWE. Макар да не постигна успех в мача, Ван Дам бързо се вписа в обстановката, изправяйки се срещу Дийн Амброуз на Летен трус за титлата на САЩ, а след това два пъти предизвика Алберто Дел Рио за световната титла в тежка категория. Въпреки неуспехите в тези мачове, завръщането му ще остане като един от най-силните моменти за тази година.

image

     Прехвърляме се на турнира Летен Трус за един наистина незабравим момент - спечелването на титлата на WWE от Даниел Браян. След като предишния шампион Джон Сина сам го избра за свой опонент, двамата сътвориха страхотен мач, в края на който Браян триумфира и най-накрая стъпи на върха след дълги години усилия. Специален съдия бе Трите Хикса. Той лично връчи титлата на новия шампион и го поздрави. Минути по-късно Ренди Ортън се появи с куфарчето, даващо му право на мач именно за тази титла. След като отправи послание към новия шампион и тръгна да си ходи се случи нещо немислимо - Трите Хикса издърпа Браян към себе си и му нанесе Педигрий. Ужасена от това цялата зала не можеше да повярва и възклицаваше. На Ортън му остана най-лесното - да използва мача си за титлата и да я спечели. Две в едно - победата на Даниел Браян за титлата на WWE и предателството на Трите Хикса направиха още един незабравим спомен за феновете.
     След тази вечер, Трите Хикса и жена му започнаха да раздават правосъдие на всеки, който едва ли не ги гледа на криво. Не една и две бяха звездите, изпатили си от тях, но определено един човек понесе най-много. Това бе Грамадата. След седмици унижения и обиди, Стефани МакМеън уволни големеца. Освободен от всякакво напрежение и отговорност, Грамадата се появи на ринга още същата вечер, като се саморазправи с Щит, а след това, за кеф на всички в залата и по света, Най-големия атлет в света нокаутира с дясното си круше Трите Хикса. Публиката избухна от радост, а моментът със сигурност се запечатва като един от най-запомнящите се за 2013 г.

image

     И говорейки за поведението на управляващите WWE стигаме до друга жертва на техните прищевки. Дори е по-правилно да се каже жертви. Става дума за семейство Роудс - Дъсти, Коуди и Голдъст. СЛед като Коуди бе уволнен, седмица по-късно същото стана и с Голдъст, след като загуби мача си срещу Ренди Ортън в опит да върне работата на брат си. От този момент всички атаки бяха насочени към Дъсти Роудс. Той бе унижаван и дори нокаутиран от Грамадата по заръка на Стефани МакМеън. Все пак бе дадено шанс на Коуди Роудс и Голдъст да върнат работните си места в мач на турнира Бойно поле срещу Роман Рейнс и Сет Ролинс. Те се възползваха от шанса като победиха. Цялата зала бе в екстаз от победата, а емоцията се повтори дни по-късно след като в мач между същите противници, Коуди и Голдъст спечелиха отборните титли на WWE.

image

     Несъмнено не може да се пропусне и конфликтът между Шон Майкълс и Даниел Браян. Той започна на турнира Ад в клетка, където Майкълс спомогна за победата на Ортън в мача му срещу Браян и спечелването на титлата на WWE. Брадатата звезда отнесе специалитета на Сърцеразбивача Музика под брадичката. На следващата вечер Майкълс обясни, че не му пука за случилото се и настоя Браян да стисне ръката му. Браян го направи, но само за да го повали и да му приложи хватката Ключът Да.

image

     Момент, който много фенове очакваха с интерес бе и отмъщението на Си Ем Пънк към Пол Хейман, който го предаде. След няколко неуспешни опита да го спипа, на турнира Ад в клетка Си Ем Пънк победи Райбек в мач от вида Ад в клетка, в който и Пол Хейман участваше. Той обаче се покатери върху клетката с надеждата да не бъде докопан от Пънк. След като спечели обаче, Стрейдедж звездата се покатери при Хейман и му даде здрав пердах със сингапурска пръчка. Момент след който Пънк призна, че е спал най-сладкия сън в живота си.

image

     И разбира се няма как да пропуснем един момент, който за много не бе толкова приятен, но със сигурност ще остане спомен завинаги поради историческата си значимост. Става въпрос за обединението на титлата на WWE и световната титла в тежка категория от Ренди Ортън. Много хора не бяха щастливи от факта, че Ортън стана безспорен шампион вместо Джон Сина, но със сигурност никой няма да забрави постижението на Върховния хищник, който отвори нова страница в историята на компанията.

image

     Ето и видео на част от незабравимите моменти през годината.
     А кои са вашите л"бими моменти - споделете.










Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: webwwe
Категория: Забавление
Прочетен: 957318
Постинги: 1224
Коментари: 4
Гласове: 44
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930